YEDAM Atölye’de hangi atölyeler var?
21 Şubat 2018
YEDAM Atölye'de alanında uzman isimler tarafından aşağıdaki atölyelerde kapsamlı bir eğitim verilmektedir. Eğitimler, hem hobi edindirmeyi hem de meslek becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir.
Spor ve Hobi Aktiviteleri
YEDAM Atölye'de günlük program her dakikayı kapsayacak şekilde yapılandırılmıştır. Bu yapılandırılmış program içinde meslek ifası ve psikoterapinin yanı sıra, bireylerin sosyalleşmesini ve hobi edinmesini sağlayan spor ve hobi aktiviteleri bulunur. Hem spor saatini hem de hobi saatini kapsayacak şekilde jimnastik alanı, masa tenisi, dart, pilates, fitness, boks gibi aktiviteler planlanmıştır. YEDAM modeli, Sağlık Bakanlığı'nın "sağlıklı yaşam" vizyonu doğrultusunda sağlıklı yaşamı teşvik eder ve bunun bir yaşam tarzı haline getirilmesini amaçlar. Danışanlara atölyede ilgi alanlarına göre spor danışmanlığı vermek ve müsabakalara ve spor etkinliklerine sporcu yetiştirmek çalışmalar arasındadır.
Hobi Aktiviteleri
Hobi aktiviteleri kişilere hem hayattan zevk almayı hem de boş vakitleri verimli bir şekilde doldurmayı amaçlar. Bu kapsamda çoğunlukla sanat aktivitelerinden faydalanılır. Resim çizme, müzik dinleme, film izleme, ebru sanatı yapma gibi aktiviteler yapılacak hobiler arasındadır.
Oyuncak Atölyesi
Oyuncak Atölyesi el becerilerinin gelişimi, özgüvenin sağlanması amacı ile YEDAM Atölye kapsamında kurulmuştur. Atölyede çeşitli malzemelerden oyuncak üretimi sağlanacaktır. Özellikle konsantrasyonun sağlanması noktasında oyuncak atölyesi; iradeyi kontrol etme ve motivasyon arttırmada önemli bir pekiştirme rolünü yürütecektir.
Gastronomi Atölyesi
Yeme- içme kültürüne dair eğitimlerin ve farklı yörelere ait yemekleri pişirmenin öğretildiği ve uygulandığı gastronomi atölyesi; önemli bir sağaltım etkisi olarak ele alınmaktadır. Atölyede uzman şeflerin eşliğinde alkol ve madde bağımlısı bireyler, hem gastronomi kültürüne dair ayrıntıları öğrenecek hem de birbirinden farklı lezzetleri kendileri yapacaktır.
Grafik Tasarım Atölyesi
Grafik tasarım atölyesinde, tasarım elemanları ve ilkelerinin benimsetilmesi ile alkol ve madde bağımlısı bireylerin algı ve duyarlılıklarının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Çizgi, nokta, şekil, iki boyutlu çizimler, ölçek, ritim, şekil- zemin gibi kavramlar, temel tasarım içerikleri teorik ve pratik olarak öğretilecektir. Böylece bireylerin aldıkları eğitimleri pratiğe dökme kabiliyetlerinin gelişimi sağlanacaktır.